Nieuws | Lichtpijlfietsen moeten mensen naar fietsenstalling leiden

Lichtpijlfietsen moeten mensen naar fietsenstalling leiden

RTV Utrecht | 14 augustus 2017 | Nieuwsbericht

Max Rouing en Milou van Zomeren op de speciale fietsen.  Foto: RTV Utrecht / Robert Jan BooijMax Rouing en Milou van Zomeren op de speciale fietsen. Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

UTRECHT - Utrecht kent een hoop fietsenstallingen, maar veel mensen weten niet waar ze die kunnen vinden. Om daar verandering in te brengen, gaat Max Rouing vandaag op pad met een speciale met een grote pijl die fietsers moet wijzen op de fietsenstallingen in de stad.

Het idee om mensen op een creatieve manier naar de fietsenstallingen te leiden, kwam nadat de gemeente Utrecht een wedstrijd uitschreef. De gemeente wilde op die manier ideeën verzamelen die een einde maken aan zogenoemde 'zwerffietsen' in de stad, fietsen die buiten de stallingen worden geparkeerd.

Rouing deed als student product design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) mee aan de wedstrijd en won uiteindelijk met zijn idee. "We hebben een fiets ontworpen om mee door de stad te fietsen. Als je op Google Maps kijkt, zie je een grote pijl en die pijl hebben we op de fiets geplakt en zo leiden we de mensen naar de fietsenstallingen", vertelt Rouing. "Het is een soort rijdend verkeersbord dat licht geeft."

REACTIES

Passerende studenten reageerden vanochtend wisselend op de actie. "Ik vind het een heel leuk initiatief", vertelt een passerende eerstejaars studente. Twee andere eerstejaars studenten: "We zetten onze fiets neer waar we een plekje zien. We komen uit Soest en zetten onze fiets neer waar je hem neer wilt zetten. Het voordeel van fietsen is juist dat je hem neer kunt zetten waar je moet zijn."

Een wat oudere vrouw is erg enthousiast. "Het is een geweldig ontwerp, ik had de fiets al langs zien komen op Facebook. Ik hoop dat het helpt, maar als ik nu al zie dat er fietsen op de geleidestrook voor blinden staat, ben ik bang dat het niet genoeg is."

Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Nieuwe ingang voor 44 fietsenstallingen na test in Bilthoven

RTV Utrecht | 09 februari 2018 | Nieuwsbericht

BILTHOVEN - NS en ProRail investeren 8 miljoen euro in een nieuwe entree voor de 44-zelfservice-fietsenstallingen in heel het land. Dit type stallingen heeft nu nog een stalen draaihek, maar krijgt in de toekomst transparante toegangsdeurtjes.

Lees meer...

Ook in een bewaakte fietsenstalling uw fiets goed vastzetten

Utrecht.Nieuws | 05 februari 2018 | Nieuwsbericht

Is uw fiets wel eens uit een bewaakte fietsenstalling gestolen? Het onrecht kan extra groot voelen wanneer dit zich voordoet, evenals de verbazing, want hoe kan dit nou gebeuren? Toch komt het wel eens voor.

Lees meer...

How a Dutch city became a cycling capital of the world

Yale Climate Connections | 19 januari 2018 | Nieuwsbericht

In the Dutch city of Utrecht, commuters, tourists, and school children whiz to-and-fro on bikes. You’ll see cyclists wearing business suits, carrying grocery bags, and even holding umbrellas in the rain.

Lees meer...

Houten verslaat Veenendaal en wordt Fietsstad 2018

RTV Utrecht | 16 januari 2018 | Nieuwsbericht

HOUTEN/VEENENDAAL - Houten is verkozen tot Fietsstad 2018. De gemeente verslaat Veenendaal, dat net als Winterswijk, Etten-Leur en Zoetermeer was genomineerd.

Lees meer...

klik hier voor het nieuwsarchief