Nieuws | Vervoer bouwmateriaal per fiets

Vervoer bouwmateriaal per fiets

Utrecht Nieuws | 17 maart 2018 | Nieuwsbericht

Foto: Fietskoerier

Bouwmateriaal bestellen, laten bundelen en in één keer laten bezorgen met een cargobike, dat is de nieuwe werkwijze van Vastgoedonderhoudsbedrijf Wits in Utrecht.

Samen met bouwgroothandel Stiho, De Fietskoerier Utrecht, cargobike-producent CycleSpark en Goedopweg, is er een plan gesmeed hoe bouwmateriaal zo goed en efficiënt mogelijk op de bouwlocatie te krijgen. Afgelopen woensdag is de pilot ‘Slim Transport de Stad in’ officieel van start gegaan en was het eerste ritje naar de bouwplaats.

Directeur Jacob van den Essenburg van Wits kwam zelf met het idee voor deze pilot. “Ik bestel bij vijf verschillende groothandels, die allemaal op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht zitten, en die bezorgen toch allemaal afzonderlijk van elkaar bij onze bouwprojecten. In mijn optiek moest dit anders kunnen.” Begeleid door Taco Jansonius, de logistiek makelaar van Goedopweg, ging Jacob om tafel met de vijf groothandels. Taco: “Het uitgewerkte idee is dat alle groothandels op Lage Weide hun producten afleveren bij Stiho, één van de groothandels, en het vanuit daar in één keer naar de bouwplaats van Wits gaat.” Het resultaat is meer (kosten)efficiency. Ook levert het een flinke CO2 reductie op, want er zijn minder ritten naar de bouwplaats nodig. Tevens worden de woonwijken, waar Wits veelal werkzaam is, minder belast met het laden en lossen van goederen.

“In deze pilot starten we met groothandels Giebels, Sigma en Bevela die hun bestelling afleveren bij Stiho. Wij bundelen deze bestellingen en zorgen ervoor dat het in één keer naar de bouwlocatie gaat”, aldus Nigel de Maijer van Stiho. Hiervoor wordt samengewerkt met De Fietskoerier Utrecht en cargobike-producent CycleSpark. Nigel: “Een paar blikken verf, enkele dozen spijkers en wat isolatiemateriaal is prima met een cargobike naar de locatie te vervoeren. Bovendien zorgen we zo zelfs voor nul CO2-uitstoot!”

In Goedopweg werken de gemeenten Utrecht en Amersfoort, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, U15 (netwerk van werkgevers in de regio Utrecht) en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht. Goedopweg zet logistiek makelaars, zoals Taco, in om bedrijven te inspireren met slimme vormen van logistiek. Zo ondersteunen logistiek makelaars bedrijven in het duurzamer en efficiënter maken van hun logistieke processen. Ook kan de logistiek makelaar bedrijven koppelen aan logistieke projecten van Goedopweg.

Dit is de nieuwe Knoop-stalling met 3200 fietsenrekken in Utrecht

DUIC | 12 april 2018 | Fotoverslag

De nieuwe fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal is vanochtend geopend. Daarmee zijn er 3200 nieuwe stallingsmogelijkheden voor fietsers bijgekomen.

Lees meer...

Waar mag ik vanaf 1 mei wel/niet fietsen in de Utrechtse binnenstad?

AD | 11 april 2018 | Nieuwsbericht

Vanaf 1 mei wordt het voetgangersgebied in de binnenstad groter. Het gebrek aan ruimte zorgt steeds vaker voor irritaties en frustraties bij voetgangers, fietsers, automobilisten en bestuurders van busjes die iets komen lossen. Daarom breidt de gemeente het voetgangersgebied uit en komen er nieuwe tijden voor fietsers en de bevoorrading.

Lees meer...

Maak jij binnenkort de Utrechtse fietsers nog vrolijker?

U-Stal zoekt: Senior Voorman voor één of meer Utrechtse NS fietsenstallingen

Nu 4 locaties, 5 in 2018 Gastheer/-vrouw pur sang in de nieuwste fietsenstallingen

Lees meer...

Vervoer bouwmateriaal per fiets

Utrecht Nieuws | 17 maart 2018 | Nieuwsbericht

Bouwmateriaal bestellen, laten bundelen en in één keer laten bezorgen met een cargobike, dat is de nieuwe werkwijze van Vastgoedonderhoudsbedrijf Wits in Utrecht.

Lees meer...

klik hier voor het nieuwsarchief