Fotoverslag | Dit is de nieuwe Knoop-stalling met 3200 fietsenrekken in Utrecht

Dit is de nieuwe Knoop-stalling met 3200 fietsenrekken in Utrecht

DUIC | 12 april 2018 | Fotoverslag

Kees Rutten (regiodirecteur ProRail) Victor Everhardt (wethouder) en Irma Winkenius (regiodirecteur NS)

De nieuwe fietsenstalling Knoop bij station Utrecht Centraal is vanochtend geopend. Daarmee zijn er 3200 nieuwe stallingsmogelijkheden voor fietsers bijgekomen.

Het was vanochtend nog niet heel druk in de stalling, een paar honderd fietsers hadden een plekje ingenomen. “Maar over drie dagen, als iedereen bekend is met de stalling, staat hij helemaal vol”, liet regiodirecteur ProRail Kees Rutten weten. De nieuwe stalling bevindt zich achter de nieuwe horecazaak The Green House en onder het Forum.

De Dam in Amsterdam

Met de komst van de nieuwe stalling is er niet ineens voldoende plek voor fietsen, meent ook wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied). “We moeten creatief blijven nadenken en ruimte blijven zoeken. We zijn een echte fietsminded stad en we hebben ook al enorme investeringen gedaan. Als gemeente vinden we dat je overal in de stad met de fiets of te voet moet kunnen komen.”

Everhardt benadrukte ook dat er nu steeds meer opgeleverd gaat worden aan de westzijde van het station. “Een paar dagen geleden is The Green House opengegaan en nu de Knoopstalling. Eerder is al het Rijkskantoor Knoop getransformeerd en nu volledig in gebruik. Ook gaan we Jaarbeurspleingarage afmaken en wordt de Croeselaan heringericht.

De wethouder wist ook een leuk feitje te vertellen: “Als je nu alle fietsenrekken in Utrecht achter elkaar neerlegt kan je een afstand overbruggen van de Dom in Utrecht naar de Dam in Amsterdam.”

Volledig Verslag >>


in de Foto: Kees Rutten (regiodirecteur ProRail) Victor Everhardt (wethouder) en Irma Winkenius (regiodirecteur NS) | Foto's door Robert Oosterbroek

Tarieven gemeentelijke fietsenstallingen Utrecht 2019

20 december 2018 | Nieuwsbericht

Met ingang van 01 januari 2019 gelden nieuwe tarieven voor de openbare fietsenstallingen in de gemeente Utrecht.

Lees meer...

Grootschalige proef met deelfietsen in Utrecht

Gemeente Utrecht | 10 december 2018 | Nieuwsbericht

Hoe draagt de deelfiets in Utrecht bij aan een gezonde en bereikbare stad? Dit gaat de gemeente Utrecht samen met Universiteit Utrecht en Hogeschool Windesheim in de praktijk onderzoeken.

Lees meer...

Tijdelijk gratis stallen in Woerden

NS Stations | 29 november 2018 | Nieuwsbericht

Op station Woerden wordt de huidige fietsenstalling  deze week (26-30 nov) omgebouwd naar de nieuwe zelfservice fietsenstalling met OV-chipkaart en 24 uur gratis stallen.

Lees meer...

Fiets creëert banen

CROW-Fietsberaad | 31 aug 2018 | Nieuwsbericht

Nog een argument dat voor de fiets pleit: de fiets draagt aanzienlijk bij aan de werkgelegenheid. Dat stelt een aantal gezaghebbende organisaties waaronder de VN en de WHO.

Lees meer...

klik hier voor het nieuwsarchief