Nieuws | Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

Gemeente Utrecht | 25 juni 2019 | Nieuwsbericht

Groen licht voor openbare fietsenstalling in kelder House Modernes

In de kelder van winkel– en kantorencomplex House Modernes (de nieuwe naam van De Planeet) opent begin 2021 een nieuwe gemeentelijke, openbare fietsenstalling.

Lot van Hooijdonk, wethouder Mobiliteit: ‘Aan deze kant van het voetgangersgebied is veel vraag naar overdekte fietsparkeerplekken. Deze stalling biedt ruimte voor maar liefst 900 fietsen. Goed nieuws voor de fietsende Utrechter!’

Met de opening van stalling House Modernes én de opening van de stalling onder het oude postkantoor op de Neude, groeit het aantal fietsparkeerplaatsen in permanente en pop up stallingen langs de drukke fietsroute Vredenburg-Neude-Janskerkhof met ruim 40% tot circa 3.700 plaatsen. Dat past in de ambitie van de gemeente om de komende jaren de fietsenstallingen aan de randen van het voetgangersgebied sterk uit te breiden. Zodat de voetganger in de binnenstad echt de ruimte heeft met zo min mogelijk op straat geparkeerde fietsen.

Vanuit die gedachte heeft eigenaar Syntrus Achmea de gemeente benaderd met de vraag of het de kelder in House Modernes wil inrichten en exploiteren als fietsenstalling. Syntrus Achmea wil het vastgoed in portefeuille namelijk ook voor maatschappelijke doeleinden ontwikkelen en het faciliteren van het fietsparkeren past goed bij die ambitie. Het college heeft met hen een huurovereenkomst gesloten om voor langere tijd een fietsenstalling in de kelder van House Modernes te kunnen exploiteren.

House Modernes (De Planeet) ligt op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat, De entree van de stalling komt aan de Lange Viestraat, langs het fietspad. 


Afbeelding: Syntrus Achmea

Springplank030: Werken aan mijn eigen toekomst

De Tussenvoorziening | 10 juli 2019 | Nieuwsbericht

“Toen ik de knop eenmaal had omgezet, was het niet zo moeilijk. Ik voel me goed en kan weer bouwen aan mijn toekomst.“

Lees meer...

Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

Gemeente Utrecht | 25 juni 2019 | Nieuwsbericht

In de kelder van winkel– en kantorencomplex House Modernes (de nieuwe naam van De Planeet) opent begin 2021 een nieuwe gemeentelijke, openbare fietsenstalling.

Lees meer...

Utrecht fietsstad nummer 1!

U-Stal | 6 juni 2019 | Nieuwsbericht

Nergens in de wereld is de fietsdichtheid zo hoog als in Nederland. En Utrecht staat op de eerste plaats, volgens Duitse schadeverzekeraar Coy, na onderzoek in negentig landen.

Lees meer...

Fietsenstalling Nieuwegein West gaat dicht

Gemeente Nieuwegein | 10 mei 2019 | Nieuwsbericht

Vanaf 13 mei 2019 is Fietsenstalling Nieuwegein West gesloten. In de plannen voor de bouw van het nieuwe tramstation in het stadscentrum wordt gewerkt aan de realisatie van een nieuwe bewaakte fietsenstalling nabij deze locatie.

Lees meer...

klik hier voor het nieuwsarchief