Nieuws | Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

Nieuwe fietsenstalling House Modernes in binnenstad

Gemeente Utrecht | 25 juni 2019 | Nieuwsbericht

Groen licht voor openbare fietsenstalling in kelder House Modernes

In de kelder van winkel– en kantorencomplex House Modernes (de nieuwe naam van De Planeet) opent begin 2021 een nieuwe gemeentelijke, openbare fietsenstalling.

Lot van Hooijdonk, wethouder Mobiliteit: ‘Aan deze kant van het voetgangersgebied is veel vraag naar overdekte fietsparkeerplekken. Deze stalling biedt ruimte voor maar liefst 900 fietsen. Goed nieuws voor de fietsende Utrechter!’

Met de opening van stalling House Modernes én de opening van de stalling onder het oude postkantoor op de Neude, groeit het aantal fietsparkeerplaatsen in permanente en pop up stallingen langs de drukke fietsroute Vredenburg-Neude-Janskerkhof met ruim 40% tot circa 3.700 plaatsen. Dat past in de ambitie van de gemeente om de komende jaren de fietsenstallingen aan de randen van het voetgangersgebied sterk uit te breiden. Zodat de voetganger in de binnenstad echt de ruimte heeft met zo min mogelijk op straat geparkeerde fietsen.

Vanuit die gedachte heeft eigenaar Syntrus Achmea de gemeente benaderd met de vraag of het de kelder in House Modernes wil inrichten en exploiteren als fietsenstalling. Syntrus Achmea wil het vastgoed in portefeuille namelijk ook voor maatschappelijke doeleinden ontwikkelen en het faciliteren van het fietsparkeren past goed bij die ambitie. Het college heeft met hen een huurovereenkomst gesloten om voor langere tijd een fietsenstalling in de kelder van House Modernes te kunnen exploiteren.

House Modernes (De Planeet) ligt op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat, De entree van de stalling komt aan de Lange Viestraat, langs het fietspad. 


Afbeelding: Syntrus Achmea

Pop Up Parking bij thuiswedstrijd FC Utrecht tegen Fortuna Sittard

U-Stal | 30 oktober 2019 | Nieuwsbericht

Kom je zondag 3 november op de fiets naar FC Utrecht – Fortuna Sittard?

Lees meer...

Pop Up Parking bij thuiswedstrijd FC Utrecht tegen PSV

U-Stal | 17 oktober 2019 | Nieuwsbericht

Kom je zaterdag 19 oktober op de fiets naar FC Utrecht - PSV?

Lees meer...

Pop Up Parking bij thuiswedstrijd Utrecht tegen MSK Zrinjski

U-Stal | 24 juli 2019 | Nieuwsbericht

Kom je donderdag 25 juli op de fiets naar FC Utrecht- MSK Zrinjski? Plaats dan je fiets in de pop up fietsenstalling bij stadion De Galgenwaard. Locatie: Kruising Weg tot de Wetenschap & Laan van Maarschalkerweerd.

Lees meer...

Wethouder Iedema reikt diploma uit aan eerste groep assistent-fietsenmakers

Zoetermeer.nieuws.nl | 17 juli 2019 | Nieuwsbericht

Op dinsdag 9 juli hebben 12 studenten hun diploma in ontvangst mogen nemen van wethouder Jan Iedema (onderwijs). De studenten zijn opgeleid tot assistent-fietstechnicus. Door het harde werken van de leerlingen en een unieke samenwerking tussen werkgevers en onderwijs is dit mooie resultaat behaald.

Lees meer...

klik hier voor het nieuwsarchief